Uuteen kaupunkiin opiskelemaan

Opiskeluiden alkaminen tarkoittaa monelle paitsi omilleen muuttoa, myös asuinympäristön täydellistä muutosta. Uusi koti voi sijaita satojen kilometrien päässä tutuista maisemista ja sosiaalinen elämä mennä kertaheitolla uusiksi. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä, sillä puhtaalta pöydältä aloittamisesta voi seurata paljon hyvää.

Sopivan pienet opiskelijapiirit

Opiskelijakaupunkiin muuttaessa voi olla varma siitä, että ympäriltä löytyy kohtalotovereita ja yhtä lailla uuteen sukeltaneita ihmisiä jonoksi asti. On vain uskallettava avata suunsa ja toisinaan osattava etsiä oikeista paikoista, mikäli mielii hieroa lähempää tuttavuutta muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Myös uudet opiskelijat, jotka aloittavat opintonsa vanhassa tutussa kaupungissa, ovat hekin yhtä lailla uuden elämänvaiheen alussa ja varmasti kiinnostuneita vaihtamaan ajatuksia opiskelutovereidensa kanssa.

Uusille opiskelijoille järjestetään tavallisesti monenlaista aktiviteettia ja tapahtumaa, jotka ovat oivia tilaisuuksia samanhenkisten ihmisten ja uusien tuttavuuksien löytämiseen. Kannattaakin rohkeasti osallistua erilaisiin rientoihin ja tutustua muihin opiskelijoihin.

Sosiaalisten verkkojen rakentamista ei tarvitse eikä kannatakaan jättää pelkästään juhlien ja erityistilaisuuksien varaan, viettäähän opiskelija usein päivät pitkät muiden kaltaistensa seurassa. Massaluennot eivät ehkä ole helpoin asetelma tuntemattoman kanssaopiskelijan lähestymiseen, mutta pienempien seminaarien ja erityisesti ryhmätyöskentelyn yhteydessä tutustuminen on jo huomattavasti helpompaa. Myös osakunnista ja ainejärjestöistä löytyy mitä luultavimmin ihmisiä, joiden kanssa on lähes vääjäämättä paljon yhteistä. Ylioppilaskunnat ja opiskelijakunnat järjestävät usein monenlaista toimintaa, mahdollisesti vaikkapa erityisesti uusille opiskelijoille tarkoitettuja illanistujaisia, elokuvailtoja tai lukupiirejä. Aktiivisesti osallistumalla ujompikin tutustuu ja pääsee mukaan porukkaan. Ainejärjestön tai muun porukan aktiivijäseneksi tai vaikka tutoriksi ryhtymällä saa taatusi laajennettua piirejään.

Uusia ystäviä ja hauskaa tekemistä harrastuksista

Uuteen kaupunkiin muuttaessa kannattaa tutustua paikan tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin, jotka ovat ainakin suuremmissa opiskelijakaupungeissa usein hyvinkin kattavat. Vanhaa rakasta harrastusta jatkamalla tai aivan uuden aloittamalla pääsee kivuttomasti samanhenkiseen seuraan ja nauttimaan mieluisasta puuhasta muiden kanssa.

Korkeakoulut ja opiskelijakunnat tarjoavat usein opiskelijoilleen mahdollisuuksia edulliseen liikkumiseen esimerkiksi kuntosalin, ryhmäliikunnan ja erilaisten kurssien muodossa. Jos liikunta on lähellä sydäntä tai aktiivisempi elämä kiinnostaa, kannattaa näihin totta kai tarttua. Harrastusmahdollisuuksia löytyy varmasti myös muilta saroilta, joten ei muuta kuin selvittelemään oman paikkakunnan tarjontaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *