Mitä uuteen asuntoon muuttava opiskelija tarvitsee?

Hyvin suuri osa opiskeluja varten muuttavista muuttaa ensimmäistä kertaa omaan kotiin, pois vanhempien huomasta. Hankittavaa on paljon, mutta budjetti ei yleensä päätä huimaa. Kannattaa siis pitäytyä vain kaikkein tarpeellisimmissa hankinnoissa. Mikä sitten on kaikkein oleellisinta uudessa kodissa?

Kunnon keittiövälineet maksavat itsensä takaisin

Kaikkien välttämättömien ostosten teko yhdellä kertaa tietää suurta laskua, joten tarvittavaa tavaraa kannattaa hankkia pikkuhiljaa. Alkuun pääsee vähemmälläkin! Liikkeelle kannattaa lähteä keittiövälineistä, jotta ruuanlaitto ja sitä kautta edullinen syöminen luonnistuvat. Pannuihin, kattiloihin ja veitsiin on järkevää panostaa, sillä laadukkaat välineet ovat oikein käytettynä melkeinpä ikuisia. Kokkausvälineiden lisäksi tarpeen ovat tietysti lautaset, ruokailuvälineet sekä ainakin tölkinavaaja ja juustohöylä.

Siisteys ennen kaikkea

Myös siivousvälineet ovat aivan ensimmäisenä pois alta hoidettavia hankintoja, joiden on niin ikään hyvä olla toimivimmasta päästä – kukapa tahtoisi törsätä uuteen imuriin jo vuoden kuluttua vanhan levittyä käsiin. Imurin lisäksi tarpeeseen tulevat varmasti ainakin erilaiset siivousliinat ja -rätit, tiskiharja, lattiamoppi sekä ämpäri, vessaharja ja eri tarkoituksiin sopivat puhdistusaineet. Jos pyykit on tarkoitus kuivata asunnossa, tarvitaan siihen jonkinlainen ratkaisu: esimerkiksi kokoontaitettava pyykkiteline, jonka saa kätevästi mahtumaan myös pieneen tilaan. Vaatteiden silittämistä varten on hyvä olla olemassa silitysrauta sekä -lauta.

Tarpeellisimmat tekstiilit

Kodin tekstiilien osalta omaa arsenaalia voi hyvin kartuttaa ajan kanssa, mutta alkuun on hankittava ainakin kahdet lakanat, jotta niiden vaihto onnistuu ongelmitta. Pari kylpy- ja käsipyyhettä sekä tyyny, peitto ja päiväpeitto ovat muut heti kärkeen tarvittavat tekstiilit. Verhoja, mattoja ja somistetyynyjä sekä muita sisustustekstiilejä voi hankkia myöhemminkin. Ne eivät ole arjessa aivan välttämättömiä, vaikka viihtyvyyttä lisäävätkin.

Pientä tärkeää

Monen tavaran tarpeellisuuden muistaa vasta sillä hetkellä, kun sitä ehdottomasti tarvitsisi. Kotoa aina itsestäänselvästi löytyneitä pikkutarpeita ei välttämättä muista uuteen kotiin ostoksia tehdessä, mistä saattaa seurata ikäviä yllätyksiä arjessa. Ainakin neula ja lanka ompeluun, sakset, tärkeimmät työkalut, kuten vasara ja ehkäpä ruuvimeisseli, sekä paristoja ja lamppuja on hyvä hankkia käden ulottuville mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lääkekaappia puolestaan kannattaa täydentää ainakin laastareilla ja särkylääkkeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *