Juhliminen vastapainona opiskelijan arjelle

Monelle saattaa tulla opiskelusta mieleen heti luennoilla ja tenteissä istumisen jälkeen erilaiset opiskelijabileet ja muut railakkaat menot. Tapahtumia onkin niin uudelle kuin kokeneemmallekin opiskelijalle tarjolla moneen lähtöön ja kalenterinsa saa helposti täytettyä erilaisilla isommilla ja pienemmillä riennoilla.

Fuksiaiset auttavat tutustumaan uudessa ympäristössä

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestettävät fuksiaiset sekä muut opintojen alkuvaiheen tapahtumat ovat todella hyvä tapa tutustua kanssaopiskelijoihin hauskanpidon lomassa. Fuksiaisissa suoritetaan tavallisesti erilaisia leikkimielisiä tehtäviä muiden uusien opiskelijoiden kanssa yhteistyössä, joten tutustuminen tapahtuu kuin itsestään ja myöhemmin hauskaa muisteltavaa riittää. Monelle juuri fuksiaisiin osallistuminen on tärkeää opiskelijaelämän makuun pääsemisen ja sosiaalisten piirien laajentamisen kannalta. Jos ensimmäiset pippalot jäivät välistä, pääsee varmasti tilanteen korjaamaan vielä moneen kertaan.

Aina on syytä juhlaan

Opiskelijat ovat suorastaan nerokkaita mitä tulee erilaisten tapahtumien, teemailtojen ja juhlan aiheiden keksimiseen ja tehtailuun. Syynä lienee tarve tasapainottaa paikoitellen kuivaa ja uuvuttavaa opiskelua sekä tietysti ylläpitää vanhoja hauskoja perinteitä. Huvittelu ei suinkaan rajoitu viikonloppuun, vaan oikeastaan suurin osa opiskelijabileistä juhlitaan tavallisesti viikolla, jolloin myös baarit ja ravintolat saattavat tarjota opiskelijoille erilaisia alennuksia ruoista ja juomista.

Onko opiskelijabileissa pakko juoda alkoholia?

Vaikka opiskelijariennot ovat maineeltaan varsin kosteita ja alkoholi toki kuuluukin monella juhlijalla olennaisena osana pakettiin, ei humalassa oleminen ole läheskään kaikille itseisarvo tai biletyksen päätarkoitus. Opiskelijabileisiin mennään ennen kaikkea tapaamaan uusia ja vanhoja tuttavuuksia sekä pitämään hauskaa, tapahtui se sitten alkoholin saattelemana tai ilman, jotta seuraavana päivänä jaksaisi taas keskittyä pänttäämiseen. Jos jonkin kurssin kanssa on tukalat oltavat tai seuraavana aamuna odottaa pelottava tentti, löytyy kekkereistä luultavasti porukkaa, jotka ovat tismalleen samassa tilanteessa. Vertaistuki ja mahdollisuus purkaa ajatuksiaan on tärkeää opiskelijaverkostoitumisen antia. Tapahtumiin voi siis vallan mainosti osallistua vesilinjallakin, sillä ketään ei pakoteta ryypiskelemään ja hauskaa voi pitää ilman humalaakin.

Vappu on opiskelijajuhlista suurin

Vappu on monelle opiskelijalle vuoden kohokohta, jota juhlitaan pitkään ja hartaasti. Perinteisiin kuuluvat haalareihin pukeutuminen, fuksien kastaminen sekä kuohuviinipullojen poksauttelu ja hauskanpito porukalla. Jos tahtoo maistaa todellista opiskelijoiden juhlahumua, on vapun juhlinta siihen omiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *