Mitä uuteen asuntoon muuttava opiskelija tarvitsee?

Mitä uuteen asuntoon muuttava opiskelija tarvitsee?

Hyvin suuri osa opiskeluja varten muuttavista muuttaa ensimmäistä kertaa omaan kotiin, pois vanhempien huomasta. Hankittavaa on paljon, mutta budjetti ei yleensä päätä huimaa. Kannattaa siis pitäytyä vain kaikkein tarpeellisimmissa hankinnoissa. Mikä sitten Lisää »

Kirjastolla vai kotona? Löydä oma opiskelutyylisi

Kirjastolla vai kotona? Löydä oma opiskelutyylisi

Toiset ovat taitavia ja tiedostavia opiskelijoita jo lukiossa, toisille karu todellisuus selviää vasta korkeakouluopintojen alkaessa: jos tenteistä mielii napsia hyviä arvosanoja tai edes päästä läpi, asian eteen on nähtävä vaivaa. Lukio on Lisää »

Juhliminen vastapainona opiskelijan arjelle

Juhliminen vastapainona opiskelijan arjelle

Monelle saattaa tulla opiskelusta mieleen heti luennoilla ja tenteissä istumisen jälkeen erilaiset opiskelijabileet ja muut railakkaat menot. Tapahtumia onkin niin uudelle kuin kokeneemmallekin opiskelijalle tarjolla moneen lähtöön ja kalenterinsa saa helposti täytettyä Lisää »

 

Tervetuloa opiskelijan sivustolle!

Insinöörioppilastalo on sivusto, joka on omistettu kaikille opiskelijoille – uusille ja vanhoille. Opiskeluiden alkaminen merkitsee uutta elämänvaihetta, johon liittyy monenlaisia kysymyksiä ja pohdintoja. Moni muuttaa opiskelemaan päästyään omilleen vanhempien huomasta ja muuttomatka saattaa olla pitkäkin – tämä laittaa oman elämän kuviot uusiksi ja vaatii itsenäistymistä sekä monenlaista tietoa. Tällä opiskelijan asumisesta ja opiskelijaelämästä kertovalla sivustolla pyritään vastaamaan tavallisimpiin, erityisesti aloittelevan korkeakouluopiskelijan mielessä pyöriviin kysymyksiin, jotta uusi elämänvaihe alkaisi mahdollisimman vaivattomasti ja huoletta.

Opiskelijan asuminen saattaa pohdituttaa

Kun opiskelupaikka on suunnitelmissa tai jo hankittuna, muuttuvat asumisjärjestelyiden miettiminen ja omillaan pärjäämisen suunnittelu ajankohtaisiksi. Mistä asunnon saa ja mitä asumisvaihtoehtoja opiskelijalle on olemassa? Mitä jos muutan vieraaseen kaupunkiin? Entä jos tahdonkin muuttaa ulkomaille opiskelemaan? Kuinka pitää talous kantimissa ja tasapainotella mahdollisesti hyvin pienillä tuloilla? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Insinöörioppilastalon artikkeleissa, jotka tarjoavat paitsi monipuolista tietoa opiskelijan asumisesta ja uuteen kotiin muuttamisesta, myös muun muassa konkreettisia säästövinkkejä sekä tietoa opiskelusta ulkomailla.

Ensimmäistä kertaa vuokra-asuntoa etsivän kannattaa ottaa huomioon erityisesti sen sijainti, budjetti ja kuinka kauan vuokrasopimus kestää. Keskellä kaupunkia vuokrattavat asunnot ovat yleensä paljon kalliimpia, joten kannattaa tarkistaa löytyykö kauempaa, julkisen liikenteen reittien varrelta edullisempia vaihtoehtoja. Oma budjetti on myös syytä selvittää ajoissa. Pärjäätkö Kelan tuilla, vai oletko ajatellut meneväsi koulun ohella myös töihin? Haluatko oman asunnon vai kimppakämpän? Ensimmäistä asuntoa etsiessä kannattaa laskea tarkoin, kuinka paljon pakollisiin asioihin (ruoka, hygieniatarvikkeet, netti yms.) menee rahaa kuukausittain ja kuinka paljon rahaa jää näiden jälkeen vuokraan. Vuokran täytyy olla sen suuruinen, että sen pystyy varmasti maksamaan joka kuukausi ilman viiveitä. Kerromme tällä sivustollamme myös, mitä ensimmäiseen kotiin kannattaa hankkia. Kaikkia tavaroita ei tarvitse kannata hankkia heti samalla kerralla, sillä se voi tulla monelle opiskelijabudjetilla elävälle liian kalliiksi. Pyyhkeitä ja lakanoita voi esimerkiksi pyytää lahjaksi ja täyttää kaappeja pikkuhiljaa. Käymme läpi kaikki elintärkeät ja elämää helpottavat ostokset, jotka jokaisesta kodista tulisi löytyä.

Naisopiskelija kannettavalla

Opas antoisaan opiskelijaelämään

Kun työelämä on vienyt mennessään ja vapaa-aika kuluu perheen parissa, moni muistelee opiskeluaikojaan kaihoisasti. Aika kultaa totta kai muistot, mutta opiskelijaelämään kuuluu usein todellisuudessakin rutkasti muutakin kuin luentosalien penkkien kuluttamista. Tämän sivuston artikkeleista voit lukea vinkkejä opiskelijarientoihin sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen esimerkiksi harrastusten tiimoilla.

Moni korkeakouluopintojaan aloittava ei vielä ole lainkaan selvillä siitä, kuinka tenttiin lukeminen sujuisi parhaiten ja esseen kirjoittamiseen riittäisi keskittymiskyky, joten luonnollisesti opastamme myös siihen ehkäpä kuitenkin kaikkein olennaisimpaan – onnistuneeseen ja tehokkaaseen opiskeluun. Käymme läpi erilaisia oppimistyylejä ja vinkkejä oman oppimistyylin löytämiseen, sekä sen hyödyntämiseen sekä tenteissä että koko opiskeluvuosien ajan. Annamme myös vinkkejä siihen, missä voit opiskella itsenäisesti, valitsetko opiskelupaikaksi kodin, kirjaston vai jonkin muun paikan. Missä pystyt keskittymään kaikista parhaiten, kaipaatko seuraa opiskeluun vai sopiiko sinulle paremmin hiljainen ja oma, ainoastaan opiskelulle pyhitetty tila.

Opiskelijabileet ja vapaa-aika

Opiskelijaelämään kuuluu myös rankan opiskelun ohella lukuisat opiskelijabileet, risteilyt ja jopa viikkoja kestävät vappujuhlat ja -tapahtumat. Tältä sivustolta löydät lisätietoa parhaista juhlista, muihin opiskelijoihin tutustumisesta ja sosialisoitumisesta. Kaikille ei sovi aamuun asti kestävät baari-illat, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö muitakin sosiaalisia tapahtumia olisi tarjolla. Ihmisiin voi tutustua myös ilman alkoholia esimerkiksi tutoreiden järjestelmissä peli-illoissa tai yhteisissä kokoontumisissa.

Apuvälineet opiskelulle ja omaan jaksamiseen

Aina opinnot eivät vain suju ja toisinaan ulkopuolinen apu on tarpeen. Huonon opintomenestyksen taustalla ei läheskään aina ole omaa laiskuutta tai saamattomuutta, vaan kyseessä saattaa olla masennusta tai ahdistusta, jotka ovat valitettavan tavallisia oireita opiskelijoiden keskuudessa. Mitä jos kriisi yllättää ja arjen pyörittäminen ei vain onnistu? Mitä jos opiskelu vie kaikki mehut, uni ei riitä ja palaa loppuun? Jos ulkopuolinen apu ja tuki olisivat tarpeen, voit lukea näiltä sivuilta vinkkejä myös niitä tarjoavista tahoista netticasino kolikkopelit.

Masentuneisuus ja ahdistus ovat surullisesti lisääntynyt opiskelijoiden keskuudessa viime vuosina. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yleislääkärin vastaanotolle hakeudutaan yleisimmin juuri edellä mainittujen masennuksen ja ahdistuksen vuoksi. Tutkimuksen mukaan joka kolmas yliopisto-opiskelija pelkää sosiaalisia tilanteita, ja stressiä sekä unettomuutta aiheuttaa erityisesti esiintyminen. Vain kaksi kolmesta oppilaasta kokee itsensä hyvinvoivaksi tai erittäin hyvinvoivaksi. Edellä mainittujen ongelmien lisäksi opintojen suoritustahtia koskevat odotukset ovat kiristyneet ja paineita voi tulla myös ulkopuolisilta; kuten perheeltä tai kaveripiiristä.

Koska mielenterveysongelmat ovat yleistyneet, on terveydenhoitosäätiö myös panostanut hoitoon ja minimoinut mahdollisuudet pitkiin jonoihin, jotta kaikki halukkaat saavat hoitoa pian. Psykiatrin kanssa pääsee puhumaan nyt myös etäyhteydellä videon kautta ja tämä on helpottanut tilannetta erityisesti pienemmillä paikkakunnilla, joissa ei ole tarjolla kaikkia opiskeluterveydenhuollon palveluja. Myös näihin kysymyksiin voit perehtyä lisää sivustoltamme löytyvistä artikkeleista.

Tavoitteenamme on luoda kattava opas kaikille uusille ja myös vanhemmille opiskelijoille. Antoisia lukuhetkiä ja nautinnollista opiskeluaikaa!

0 Responses to Tervetuloa opiskelijan sivustolle!

 1. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  This useful application allows you to gather information from the network in order to generate reports about the detected programs and hardware

  Press the “Download Now” button to download Network Inventory Advisor Full Version Serial Keys Latest.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> Network Inventory Advisor crack hack

  – Build: 5.0.155
  – Company: ClearApps Software
  – Downloads: 2383
  – Download type: safety (no torrent/no viruses)
  – File status: clean (as of last analysis)
  – File size: undefined
  – Price: 0
  – Special requirements: no requirements
  – Home page: network-inventory-advisor.com
  – User rating:

  Tags:
  Network Inventory Advisor crack version
  Network Inventory Advisor activator
  Network Inventory Advisor Licence Keys
  Network Inventory Advisor crack exe
  Network Inventory Advisor activate code

  Popular software:
  Simple Disable Key crack keygen for windows
  Stereo Tool crack latest
  RadiAnt DICOM Viewer crack for windows free download
  AnthemScore Full Version Serial Keys Latest
  Sayatoo SubtitleMaker license crack
  Как обработать текст для антиплагиата
  Hallo Welt! | Bitcoin Einfach
  download google books
  AnthemScore Cracked Latest – ?????????????

 2. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Press the “Download Now” button to download Navigraph Charts Desktop crack files.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> Navigraph Charts Desktop + Crack

  Manage your flight routes with this comprehensive application that allows you to check aeronautical maps for multiple departure and destination airports

  · Version: 6.0.21 Build 0928
  · Company: Navigraph
  · Downloads: 503
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · File status: clean (as of last analysis)
  · File size: undefined
  · Price: free
  · Special requirements: no requirements
  · Rating:

  Keywords:
  navigraph charts desktop update crack, navigraph charts desktop cracked latest, navigraph charts desktop license, navigraph charts desktop serial key, navigraph charts desktop activator, navigraph charts desktop with crack, navigraph charts desktop crack for windows free download, navigraph charts desktop crack latest version, navigraph charts desktop license crack, navigraph charts desktop + full crack

  Popular software:
  reWASD crack new
  Renee File Protector update crack
  ASTER V7 crack patch
  Антиплагиат повышение оригинальности онлайн
  TRKE / Races | 3 A 4 U
  Download System Shock 2 patch
  download google books free
  download video from youku
  Meet Elsa, The Warrior KQueen – Elsa, The Warrior KQueen
  ГДЗ, решебники, все ответы с 1 по 11 классы
  Windows Software Cracks
  Download ext-ms-win-wwan-wwapi-l1-1-0.dll to fix missing or corrupted DLL errors

 3. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Press the “Download Now” button to download Security Monitor Pro crack version.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> Security Monitor Pro crack windows

  Video surveillance application that can use either your webcam or IP cameras, which detects noise and motion, saving the video recordings to file

  · Version: 6.00
  · Developer: DeskShare
  · Downloads: 934
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · Status file: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: 0
  · Special requirements: no requirements
  · User rating:

  Tags:
  security monitor pro keygen serial, security monitor pro crack, security monitor pro crack serial, security monitor pro activator, security monitor pro with crack, security monitor pro activator, security monitor pro cracked full, security monitor pro cracked latest, security monitor pro crack latest version, security monitor pro keygen crack patch

  It may be interesting:
  FX Cartoonizer license crack
  Syncaila crack for windows free download
  Stellar OST to PST Converter Cracked
  Пройти антиплагиат диплом
  Get paid apps for free with Appvn apk download – Free APK Downloader
  Download Multiwinia: Survival of the Flattest crack keygen for windows
  Google Books Downloader
  any video download
  Hello world! – Pediatric Dentist Cedar Park | Kids Dentist Cedar Park
  Готовые ответы и знания к учебникам и рабочим тетрадям по предметам школьного курса за 5-11 класс
  Software Cracks Keygens
  How to repair missing or corrupt vegas150k.dll

 4. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Press the “Download Now” button to download iMyFone D-Port Pro serial code.
  It will just take a few moments.

  Extract backup contents from your iPhone, iTunes backup or iCloud by turning to this handy application that lets you export various formats

  MIRROR LINK —> iMyFone D-Port Pro keygen free download

  · Version: 4.1.0.6
  · Patch date: Oct 17th 2018
  · Company: iMyFone Technology Co.
  · Downloads: 8719
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · File status: clean (as of last analysis)
  · File size: unknown
  · Price: free
  · Special requirements: no
  · Supported systems: Windows 10 64 bit, Windows 10, Windows 8 64 bit, Windows 8, Windows 7 64 bit, Windows 7
  · Rating:

  Tags cloud:
  imyfone d-port pro serial keys x86/x64, imyfone d-port pro full version serial keys latest, imyfone d-port pro crack latest, imyfone d-port pro keygen serial, imyfone d-port pro crack and keygen free download, imyfone d-port pro and crack, imyfone d-port pro crack serial number, imyfone d-port pro + crack, imyfone d-port pro how to ctack, imyfone d-port pro activate code

  More cracks: here

 5. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Press the “Download Now” button to download Steganos Tuning PRO crack new.
  It will just take a few seconds.

  A system cleaner and optimizer that can provide assistance in carrying out maintenance operations, monitoring the PC usage, and improving its speed

  MIRROR LINK —> https://downloadfreecracks.com/crack?s=steganos-tuning-pro&id=107099

  · Build: 2.6.0.138
  · Patch date: Sep 25th 2017
  · Developer: Steganos GmbH
  · Downloads: 25173
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · Status: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: gratis
  · Special requirements: no requirements
  · Supported systems: Win 10 64 bit / Win 10 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7
  · Rating:

  Keywords:
  steganos tuning pro cracked latest, steganos tuning pro crack keygen serial, steganos tuning pro crack keygen for windows, steganos tuning pro licence keys, steganos tuning pro license, steganos tuning pro patch, steganos tuning pro license crack, steganos tuning pro full version serial keys latest, steganos tuning pro serial key, steganos tuning pro keygen serial

  More software cracks: https://downloadfreecracks.com

 6. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Click the “Download Now” button to download Zoiper Crack.
  It will just take a few moments.

  A SIP and IAX / IAX2 phone utility especially designed for users who need to perform video calls, using any VoIP provider or PBX with ease

  Mirror —> https://crack4windows.com/crack?s=zoiper&id=55592

  · Release version: 5.2.19
  · Release date: Oct 1st 2018
  · Developer: ZoIPer.com
  · Downloads: 8321
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · Status: clean (as of last analysis)
  · File size: unknown
  · Price: gratis
  · Special requirements: no
  · Systems: Windows 10 64 bit, Windows 10, Windows 8 64 bit, Windows 8, Windows 7 64 bit, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
  · User rating:

  Keywords:
  zoiper license code, zoiper serial code, zoiper crack latest version, zoiper + full crack, zoiper crack hack, zoiper full crack, zoiper crack files, zoiper serial code, zoiper + full crack, zoiper crack serial

  Popular software: https://crack4windows.com

  Popular software:
  Jogos sao negocios – Universo Ufes
  Антиплагиат повышение оригинальности
  GAME MODE – Ban Th?ng Vang trong fifa Online 4 – Tin t?c Fo4 , C?u th?
  Download Zwei: The Arges Adventure with crack
  Camera wifi khong day khong ca?n da?u ghi hi?nh – Vstarcam camera ip wifi t?t nh?t
  How to permanently disable Windows Defender Antivirus?
  Скачать Dailyaha серийный ключ и кряк
  ГДЗ – готовые домашние задания и решебники
  Repair missing or corrupt crtdll.dll

 7. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Paina “lataa nyt” – painiketta ladattavaksi Music Duplicate Remover crack keygen for windows.
  Koko prosessi vie vain hetken.

  Remove duplicates from music collections, identify songs by sound or tags, configure the search operation in detail, intelligently group cloned files, and customize colors and fonts

  Peili —> https://serialcrackkeygen.com/cracked/music-duplicate-remover-31825

  · Version: 10.0 Build 55
  · Paikkakunnan päivämäärä: Jan 31st 2019
  · Kehittäjä: ManiacTools
  · Lataukset: 8629
  · Lataustyyppi: turvallisuus (ei torrenttia/ei viruksia))
  · Tiedoston tila: puhdas (viimeisestä analyysistä lähtien))
  · Tiedoston koko: tuntematon
  · Hinta: 0
  · Erityisvaatimukset: nro
  · Tuetut järjestelmät: Win 10 64 bit / Win 10 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7 / Win Vista 64 bit / Win Vista / Win XP / Win 2K
  · User rating:

  tagit Cloud :
  music duplicate remover full version with keys latest, music duplicate remover crack latest, music duplicate remover full version with keys latest, music duplicate remover crack latest, music duplicate remover crack files, music duplicate remover crack for windows free download, music duplicate remover key crack, music duplicate remover cracked latest, music duplicate remover full version with keys latest, music duplicate remover crack latest

  lisää ohjelmistoja: this way

  muut hyödylliset resurssit:
  Black Slate’s New Website | Black Slate Marketing
  Антиплагиат как пройти бесплатно
  Press Release 19-4-2016 – Human Power Team
  Download Emergency Fire Response crack version
  Shanghai’s Extreme Makeover
  Turn Off Windows Defender tool
  Скачать 10-Страйк: Мониторинг Сети серийный ключ и кряк
  How to repair missing or corrupt hp1006sd.dll
  Psihoterapijа – PsihoSensum

 8. BruceSow says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Paina “lataa nyt” – painiketta ladataksesi WiperSoft Keygen Crack.
  It will just take a few seconds.

  Skannaa järjestelmäsi haittaohjelmien varalta ja poista ei-toivotut tai mahdollisesti haitalliset osat tällä yksinkertaisella ja käyttäjäystävällisellä työkalulla

  Peili —> WiperSoft crack version

  · Version: 1.1.1136.32
  · Crack-päivämäärä: Nov 21st 2017
  · Kehittäjä: WiperSoft
  · Lataukset: 19049
  · Lataustyyppi: turvallisuus (ei torrenttia/ei viruksia))
  · Tiedoston tila: puhdas (viimeisestä analyysistä lähtien))
  · Tiedoston koko: tuntematon
  · Hinta: Vapaa
  · Erityisvaatimukset: nro
  · Järjestelmät: Win 10 64 bit / Win 10 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7 / Win Vista 64 bit / Win Vista / Win XP 64 bit / Win XP
  · User rating:

  avainsanat :
  wipersoft crack keygen for windows, wipersoft full version serial keys latest, wipersoft how to ctack, wipersoft license crack, wipersoft cracked, wipersoft crack serial number, wipersoft + full crack, wipersoft full crack, wipersoft full crack latest, wipersoft serial number

  lisää ohjelmistoavaimia: here

  Popular software:
  About |
  Пройти Антиплагиат онлайн
  ????????! | ???????????PM?????!
  Download Ripped Pants at Work activate code
  Welcome to The Crow’s Nest on Kentucky Lake!!! – The Crow’s Nest
  Google Books Downloader
  Скачать UserGate Mail Server серийный ключ и кряк
  Download cudart64_80.dll to fix missing or corrupted DLL errors
  Hair Rage – Rage On!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *